Diverse

Sådan skal du indrette dig i 2021

Du har måske allerede spottet en af de helt store trends i boligindretningen i år. En trend, der også vil følge os ind i 2021 – og måske længere endnu. Ifølge internationale indretningseksperter vil både dette og næste år nemlig blive domineret af en helt særlig nuance. Nemlig brun. Det har allerede kunne ses i moden, hvor adskillige brune nuancer har indtaget gadebilledet. Fra lys beige til dyb, næsten sort, mørkebrun. Og nu gælder det altså også vores boliger.  

70’er farverne er tilbage!  

Vi skal helt tilbage til de 70’erne for at finde lignende nuancer i så vid udstrækning i vores boliger og garderobe. Dengang hvor ryatæpper og fløjl var blandt de hotteste items man kunne eje. Og hvor det hele gerne blev krydret med et godt stænk orange for lidt ekstra pang. Om vi fik rigeligt af disse farver dengang, vides ikke. Men i dag er det ikke orange eller brun der er på de fleste danskeres hitliste over favoritfarver. Der er imidlertid ingen vej uden om. Vil man være med på beatet med sin boligindretning, så skal det være brunt.  

Brun er ikke bare brun 

Kigger man på symbolikken bag den brune farve, så kan det være man kommer lidt bedre overens med nuancen. Brun symboliserer godt nok både nostalgi og melankoli. Men den står også for kvalitet og holdbarhed. Måske det er derfor den atter vender tilbage efter godt 40 år i skammekrogen. Til gengæld er ”brunt” et vidt begreb. Det dækker over et utal af nuancer, og vælger du de rette nuancer kan de tilføre hjemmet både varme og hygge. Du kan altså skabe noget nær hulestemning.  

Du bestemmer selv om du går all-in 

Du bestemmer selv hvor brunt dit hjem skal være. Det kan være der er en enkelt væg du vil male i en kaffebrun nuance. Det kan også være, at der skal et lyst beige tæppe på gulvet eller et rensdyrskind i lænestolen. Du kan også tone de brune elementer mere ned. For eksempel ved kun  at lade nipsting som puder, lysestager og dekorative skåle være inspireret af 2020/21-trenden. Og her kan du med fordel mikse de mange forskellige brune nuancer. Ligesom naturmaterialer som træ, vil understøtte de øvrige brune elementer med elegance.  

Vælg materialer med stil 

Men et er farven. Den er varslet med stor sikkerhed. Så hvad med materialerne? Hvad er det der skal være brunt? Det kan lyde tungt, men brunt i boligen behøver ikke begrænse sig til lædersofaer og fløjlspuder. Det kan i lige så høj grad bestå af pelse – kunstige såvel som ægte – og metaller som irret jern. Det er kun fantasien der sætter grænser!