Diverse

Sæt økologi på menuen

Økologi er en naturlig del af mange menneskers hverdag. Det gælder i særdeleshed i Danmark, som er det land i verden, hvor økologi har den absolut største markedsandel. 

Vi hører dermed til den befolkning, der bruger flest penge på økologiske varer i supermarkederne og onlinebutikkerne. Ifølge tal fra 2018 lå det på svimlende 12,9 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 14% sammenlignet med året før.  

Økologi – mere end blot en trend 

Så der er meget der tyder på, at økologi er mere end blot en fiks idé. Det er kommet for at blive. Og der kan være mange gode grunde til at vælge økologiske fødevarer frem for de konventionelle. Nogle af væsentligste er at du ved at vælge økologien er med til at fremme dyrevelfærden og en mindre miljøbelastende produktion. Samtidig undgå du og din familie også at indtage pesticidrester og andre unødvendigheder gennem kosten.  

En verden af muligheder med ø 

Ønsker du at leve mere økologisk? Så er der heldigvis masser af muligheder for det. For sammenlignet med udvalget for blot en enkelt generation siden, er det blevet væsentligt lettere – og sjovere – at vælge økologien. Ganske enkelt fordi udvalget er blevet meget større. Hvor der tidligere blot var enkelte mælkeprodukter og nogle få grøntsager med det røde Ø, er verden i dag en hel anden. Her er både frisk og frossen økologi. Kød og konserves. Ja næsten alt hvad hjertet kan begære.  

Masser af økologi på menuen 

Og det er ikke kun i supermarkederne at der er sket noget på de økologiske hylder. Hører du til dem, der gerne vil have både sund og nem madlavning hele eller dele af ugen? Så findes der også en række fantastiske økologiske måtidskasser på markedet i dag. En af de første på det danske marked var fra Årstiderne, der leverede økologisk frugt og grønt til dansekerne. Og siden er flere kommet til. Måltidskasser har således været en del af danskernes hverdag i en årrække – og her er der også mulighed for at vælge økologisk.  

Skal der være ekstra nemt?  

Hvilken økologisk måltidskasse du skal vælge, er helt op til dig. Her er både måltidskasser hvor du får råvarerne leveret og så selv skal tilberede måltiderne ud fra udførlige opskrifter. Men foretrækker du det endnu lettere at går til? Så findes der også kasser med økologiske færdigretter, som blot skal varmes op og serveres.

Nemmere bliver det næppe. Og så er det tilmed økologisk. Uanset om du foretrækker den ene eller den anden type kasse, bliver det ikke mere enkelt. Fælles for dem alle er nemlig, at de bestilles online og leveres lige til din dør. Lige når du ønsker det! Så er det bare med at gå i gang.