Annonce

Økologiske vine – Alt hvad du bør vide om dem

Interessen for økologi er stigende i takt med vores nye og mere bevidste livsstil. Det mærker vi også inden for vinindustrien, da flere og flere forbrugere er på udkig efter økologisk vin. Heldigvis er det i dag ikke et problem at finde økologiske vine i forskellige prisklasser på markedet. Men hvad betyder det egentlig at en vin er økologisk, og hvad skal man være opmærksom på, når man vælger en god økologisk vin? Læs med her og bliv klogere på økologiske vine.

Hvad betyder det at en vin er økologisk?

Når en vin er økologisk, betyder det, at druerne er dyrket uden brug af kemiske sprøjtemidler eller pesticider i vinmarken. Desuden arbejder de økologiske bønder ofte organisatorisk for at minimere deres påvirkning af naturen, og sikre at jorden forbliver sund og frodig, uden forurening. Ved godkendelse af den økologiske vin bliver der blandt andet tjekket for, at vinen er fremstillet med respekt for naturen, samt at vinproduktionen sker på en bæredygtig og miljøvenlig måde.

Forskellen på økologisk og biodynamisk vin

Selvom økologisk og biodynamisk vin har mange ting til fælles, er der også forskelle. Biodynamisk vin er endnu mere restriktiv end økologisk vin, da det kræver en større grad af respekt for naturen og dens cyklusser. Biodynamikere arbejder med naturen, og følger dens rytme og sæsoner, når druerne dyrkes. Her er der også sat fokus på de naturlige gæringsegenskaber i druerne. Økologi er et nøgleord i biodynamisk vin, men føjer også elementer som astrologi, urtemedicin, og kompostering af præparater samt anvendelse af dyr (for eksempel køer) for at understrege “no-input” filosofien.

Hvordan smager økologisk vin?

Økologisk og biodynamisk vin varierer lige så meget som konventionel vin. Enkelte vil hævde, at en økologisk vin har et sundere præg, og at den smager anderledes, fordi druerne har fået lov at udvikle sig langsommere og længere, uden hjælp fra sprøjtemidler. For de fleste er smagsforskellen dog ikke mærkbar ved blindsmagning. Dog vil mange mene, at økologisk vin som helhed har en mere unik smag, som især afspejler naturen og stedets geografi.

Hvad skal man være opmærksom på, når man vælger økologisk vin?

Der er et hav af økologiske vine i forskellige prisklasser på markedet, og det kan være svært at adskille gode økologiske vine fra de dårlige. Når du skal vælge en god økologisk vin, er det en god idé at undersøge vingården og producenten, så du sikrer dig, at druerne bliver høstet og behandlet på en sund og miljøvenlig måde. Som med al vin, er det også en god idé at undersøge årgangen, da en god eller dårlig årgang kan påvirke vinens smag. Derudover er det også vigtigt at have i mente, at der stadig er stor forskel på smagene i økologisk vin, og at det handler om at finde den type vin, som passer til din smag og anledning bedst.

Hvor kan man købe økologisk vin?

Nu hvor du ved mere om økologisk vin, kan det være, du er interesseret i at prøve en. Økologisk vin er tilgængelig hos mange forskellige forhandlere og vinhandlere over hele landet. Før du køber, er det vigtigt at undersøge vingården og producenten, da ikke alle økologiske vine er ens.

Økologisk vin er blevet stadig mere populært de senere år, og heldigvis er det i dag ikke noget problem at finde økologiske vine i forskellige prisklasser. Når man vælger økologisk vin, får man en vin, der er dyrket uden brug af kemikalier, og som følger en organisk metode til dyrkning. Det er vigtigt at undersøge vingården og producenten, når man vælger en god vin, så man sikrer sig, at vinene er af høj kvalitet. Supermarkeder eller specialiserede vinforretninger har normalt et større udvalg af økologiske vine. Nu hvor du ved mere om økologiske vine og deres smag, håber vi, at du vil tage springet og prøve den økologiske vin næste gang du skal finde den perfekte vin.