Annonce

Skal du tage Ginkgo Biloba?

Ginkgo er blevet brugt i alternativ medicin som en muligvis effektiv hjælp til forbedring af mental funktion eller behandling af angst, demens, bensmerter forårsaget af blodcirkulationsproblemer, præmenstruelle symptomer, synsproblemer forårsaget af glaukom eller diabetes, svimmelhed (svimmelhed) eller en bevægelsesforstyrrelse (tardiv dyskinesi) forårsaget af at tage visse antipsykotiske lægemidler.

Ginkgo Biloba er også blevet brugt til behandling af sæsonbetinget affektiv lidelse, aldersrelateret hukommelsestab, astma, tinnitus (ringe i ørerne), forhøjet blodtryk, multipel sklerose, kokainafhængighed eller seksuelle problemer forårsaget af at tage antidepressiva. Forskning har imidlertid vist, at ginkgo muligvis ikke er effektiv til behandling af disse tilstande.

Forskning har vist, at ginkgo sandsynligvis ikke vil være effektiv til behandling af hjertesygdomme.

Andre anvendelser, der ikke er bevist med forskning, har inkluderet højdesyge, makuladegeneration (aldersrelateret synstab), opmærksomhedsunderskudsforstyrrelse, dysleksi, vitiligo (misfarvet hud), migræne, bronkitis, fordøjelsesproblemer, vandladningsproblemer, hudsår, højt kolesteroltal, søvnproblemer, Raynauds syndrom, fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom, blodpropper, slagtilfælde og kræft.

Det er ikke sikkert, om ginkgo er effektiv til behandling af enhver medicinsk tilstand. Medicinsk brug af dette produkt er ikke godkendt af FDA. Ginkgo bør ikke anvendes i stedet for medicin ordineret til dig af din læge.

Ginkgo sælges ofte som et urtetilskud. Der er ingen regulerede fremstillingsstandarder på plads for mange urteforbindelser, og nogle markedsførte kosttilskud har vist sig at være forurenet med giftige metaller eller andre lægemidler. Urte / kosttilskud bør købes fra en pålidelig kilde for at minimere risikoen for forurening.

Hvad skal jeg vide om Ginkgo Biloba?

Du bør ikke bruge ginkgo, hvis du også tager efavirenz (Sustiva, Atripla).

Spørg en læge, apotek eller anden sundhedsudbyder, hvis det er sikkert for dig at bruge dette produkt, hvis du har:

 • diabetes
 • anfald eller epilepsi
 • en blødnings- eller blodkoagulationsforstyrrelse
 • en allergi over for planter som gift vedbend, gift eg eller gift sumac
 • eventuelle fødevareallergier
 • hvis du planlægger en graviditet (ginkgo kan påvirke din evne til at blive gravid).

Ginkgo anses for muligvis usikker at tage under graviditeten. Dette produkt kan forårsage for tidlig fødsel eller få dig til at bløde kraftigt under fødslen. Brug ikke dette produkt, hvis du er gravid.

Ginkgo kan passere ind i modermælken og kan skade en ammende baby. Brug ikke dette produkt, hvis du ammer en baby.

Giv ikke noget urte- / sundhedstilskud til et barn uden lægehjælp.

Bivirkninger ved Ginkgo Biloba

Få akut lægehjælp, hvis du har tegn på en allergisk reaktion: nældefeber; vejrtrækningsbesvær; hævelse af dit ansigt, læber, tunge eller hals.

Stop med at bruge ginkgo og ring til din læge med det samme, hvis du har:

 • let blå mærker, usædvanlig blødning (næse, mund, vagina eller endetarm)
 • enhver blødning, der ikke stopper
 • et anfald (kramper)
 • svag puls, svag eller overfladisk vejrtrækning, følelse af at du kan besvime.

Berøring eller håndtering af ginkgo frugtmasse kan forårsage en alvorlig hudreaktion, herunder rødme, hævelse, blærer og kløe i op til 10 dage.

I dyreforsøg øgede ginkgo bladekstrakt risikoen for kræft i skjoldbruskkirtlen og leverkræft. Imidlertid anvendes meget høje doser i dyreforsøg. Det vides ikke, om disse virkninger vil forekomme hos personer, der bruger doser, der anbefales til human brug.

Almindelige bivirkninger kan omfatte:

 • forstyrret mave, forstoppelse
 • hovedpine, svimmelhed
 • hurtige eller bankende hjerteslag
 • irritation af munden
 • hududslæt.

Dette er ikke en komplet liste over bivirkninger, og andre kan forekomme.