Annonce

Sådan plejer du dine aloe vera-planter

Aloe Vera (Aloe Barbadensis) er en populær stueplante, der er smuk at se på og kommer med et væld af ekstra fordele. De er kendt som lægeplanter, som er gode til sårheling, lindre irritation, beroligende solskoldninger og meget mere. Derudover er de med til at give dig et godt og rent indeklima.

Det er derfor ikke underligt, at så mange har disse planter derhjemme. Inden du går ud og køber din første Aloe Vera, skal du dog først lære, hvordan du tager dig af din plante, så den kan tage sig af dig.

Disse planter er let genkendelige som sukkulenter på grund af dens kødfulde og tykke stængler; Derfor er det bedst at opbevare din Aloe Vera under tørre forhold og i skarpt, indirekte lys. De er ret tolerante over for sjælden vanding og behøver kun en god vanding hver anden uge. Din plante kan endda producere Aloe Vera-skud, som du så kan plante over til en helt ny plante. Dette resulterer igen i et endnu bedre indeklima og et renere miljø.

Hvis Aloe Veraen lyder som den perfekte plante at have omkring sig, deler vi alle detaljerne om, hvordan man dyrker en Aloe Vera, uanset om du beslutter dig for at holde den indendørs eller dyrke udenfor!

Sådan dyrker du Aloe Vera indendørs

Aloe Vera har vundet over mange ”husgartnere” for sin hårdførhed og tolerance over for sjælden vanding. For at holde den glad, bør du plante din Aloe Vera i en terracotta-potte med veldrænet jord. Dit bedste bud er at blande lige dele sand og pottejord eller købe en speciel sukkulentblanding. Terra cottaen tørrer også hurtigere end andre plastik eller glaserede beholdere.

Pot din Aloe Vera om, hvis plantens vægt forårsager væltning, men ellers skal du ikke bekymre dig om at give den masser af plads. Denne plante trives under små forhold.

Placer din Aloe Vera et lyst, solrigt sted. Ellers vil den gå i dvale og holde op med at vokse. Vand planten kraftigt cirka en gang hver anden uge, mens du venter, indtil jorden tørrer helt ud. Da dette er en ørkenart, vil det at holde jorden fugtig få rødderne til at rådne. Slappe eller brune blade signalerer også, at du har overvandet den.

Hvis du har lyst, kan du flytte din potteplante udendørs til sommer, men sæt den ikke i direkte sollys med det samme. Placer den gradvist på et lysere sted med få dages mellemrum for at forhindre overeksponering.

Sådan plejer du din Aloe Vera

Som en bonus vil din Aloe Vera producere en høj stilk af små, klokkeformede blomster fra tid til anden. Når blomsterne falmer, kan du klippe stilken af ved bunden.

Endnu bedre, Aloe Vera-planter producerer også nye, mindre planter, der er perfekte til at formere sig. Hvis du bemærker en af disse små stilke, skal du dumpe jorden ud og fjerne rødderne af de forskellige planter fra hinanden. Herefter kan du genplante dem i separate beholdere.

Hvis du er ivrig efter at give Aloe Vera-planter til venner, kan du prøve at starte dine egne planter ved at klippe et par blade af. Trim til omkring 7 centimeter fra bladspidsen; læg derefter de afskårne ender ned i en beholder med potteblanding. Selvom de ikke alle vil klare den, så vil nogle vokse små nye blade ved bunden. Vent, indtil denne nye plante vokser et par centimeter, før du ompotter igen.

Vil du have flere tips til, hvordan du får et godt indeklima og et rent hjem? Så læs med på bloggen.