Annonce

Tips til at indrette den lille bolig

Mange unge oplever i de første par år hvor de flytter ud, at de bosætter sig i en bolig med begrænset plads. Særligt i de store byer som København og Aarhus er pladsen knap og priserne høje. Små boliger har ofte deres helt egen charme, og man kan blive overrasket over hvor effektiv pladsen i en lille bolig kan udnyttes når der er behov for det. Hvis du lige er flyttet i en bolig hvor der er begrænset med plads, så får du her tips til hvordan du effektivt indretter din bolig.  

I de første år hvor man bosætter sig som udeboende, er det ikke unormalt at man bosætter sig i en bolig eller et værelse hvor der er begrænset med plads. Rigtig mange unge flytter hjemmefra når de skal til at studere. At flytte hjemmefra markerer en ny begyndelse, og et tidspunkt i livet hvor det er tid til at stå på egne ben og tage et stort skridt imod den fremtid man drømmer om. For de fleste er pengene knap når man befinder sig på dette stadie i sit liv, og når priserne på husleje i de store byer efterhånden er så høje, betyder det også at pladsen tit bliver knap.  

For rigtig mange er deres første bolig et kollegieværelse, en studiebolig eller et værelse i en lejlighed sammen med andre jævnaldrende. Ingen af disse boliger kommer særlig ofte i en boligstørrelse på mange kvadratmeter, og det betyder dermed at man er nødt til at være kreativ med sin indretning. 

Med en lille bolig kommer der et lille køkken 

Med en lille bolig, hænger det ofte sådan sammen at der medfølger et lille køkken. I små køkkener er pladsen knap, og man kan her være nødt til at prioritere hvad man har plads til i køkkenet i forhold til hvad der er mest nødvendigt. Ikke alle boliger er installeret med en opvaskemaskine simpelthen fordi der ikke er plads til en standart en af slagsen. Har du dog hørt om en bordopvaskemaskine? Det er en opvaskemaskine netop udviklet til køkkener med begrænset plads, og som ikke har behov for en stor opvaskemaskine. Læs mere lige her

Indret praktisk i forhold til boligen 

I en lille bolig er indretningen alfa omega. Med begrænset plads handler det om at være kreativ med den plads man har til rådighed. Med begrænset plads handler det om at indrette således at der stadig er en del gulvplads, så boligen virker så rummelig som muligt. Hylder på væggene er gode til at få ting hævet op over gulvhøjde. Anvend desuden møbler som er høje og smalle så de fylder mere opad end ind i rummet. Bedrollers og andre måder at gemme ting væk, kan også få rummet til at syne mere ryddeligt.