Annonce

Mad og smuk hud hænger sammen

Når du spiser de rigtige fødevarer, kan du forebygge for tidlig aldring og give din hud et strålende og sundt udseende.

Den rigtige kost kan hjælpe dig med at bevare eller forbedre din huds elasticitet, bekæmpe rynker og beskytte mod skader fra solens ultraviolette (UV) stråler.

Nogle af de bedste fødevarer til smuk hud er:

1. Tomater

2. Laks

3. Valnødder og bær

4. Avocado

5. Mørk chokolade

6. Spinat

7. Søde kartofler

Tomater er gode for huden, fordi de er rige på lycopen, en antioxidant, der hjælper med at beskytte mod skader fra solens UV-stråler. Lycopen er også  menes at hjælpe med at holde huden ung og sund.

Laks er et godt valg til smuk hud, fordi den er fyldt med omega-3-fedtsyrer. Disse fedtsyrer menes at hjælpe med at holde huden hydreret og smidig. De kan også hjælpe med at reducere inflammation, som kan føre til for tidlig aldring.

Valnødder er en anden fremragende kilde til omega-3-fedtsyrer. Desuden indeholder de selen, et mineral, der er med til at beskytte huden mod skader forårsaget af solens UV-stråler. Du kan fx også spise brombær. Find mere om Thornfree brombærbusk her.

Avocado er en anden fantastisk fødevare til smuk hud. Den er rig på sunde fedtstoffer, der hjælper med at holde huden fugtet og beskytte mod skader fra solens UV-stråler. Avocado indeholder også vitamin A, C og E , som alle er vigtige for en sund hud.

Mørk chokolade er godt for din hud, fordi den indeholder flavonoider, antioxidanter, der hjælper med at beskytte mod skader fra solens UV-stråler. Mørk chokolade kan også hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen til huden, så den fremstår mere strålende.

Spinat er en anden fremragende kilde til A-, C- og E-vitamin. Det indeholder også fytokemikalier, der kan hjælpe med at beskytte mod skader fra solens UV-stråler. Spinat er også en god kilde til jern, som er vigtigt for en sund hud.

Søde kartofler er en fremragende kilde til betacaroten, et stof, som kroppen omdanner til A-vitamin. A-vitamin er vigtigt for en sund hud, fordi det hjælper med at holde huden fugtig og beskytter  mod skader fra solens UV-stråler. Søde kartofler er også en god kilde til fibre, som er vigtige for en sund hud.