Annonce

LYSETS TILBAGEVENDEN-DIWALI VEDISK FESTIVAL

Lysets tilbagevenden – Diwali er blevet fejret i århundreder som en vedisk festival for glæde og åndelig oplysning. I dag er det blevet en begivenhed med stigende kommercialisering og materialistisk festlighed. Men lad os ikke glemme de astrologiske aspekter af denne festival, som man ikke bør overse. Lad os udforske den sande betydning bag denne traditionelle vediske fest, mens vi stadig bevarer forsigtighed over for vores individuelle liv og de metafysiske påvirkninger, der følger med. Vi giver dig et væld af oplysninger om horoskoper, astrologi og stjernetegn på Horoscoper.

Diwali, også kendt som “lysets festival”

 fejres af hinduer, sikher og jains over hele verden. Festivalen symboliserer det godes sejr over det onde og fejres med lys, fyrværkeri og festligheder.

Diwali-festlighederne begynder med rengøring af huse og arbejdspladser, da man mener, at gudinden Lakshmi ankommer i løbet af Diwali og bringer held og lykke med sig. Familierne pynter deres hjem med diyaer (små lerlamper) og rangolis (farverige mønstre lavet af ris, mel og sand) og tilbyder bønner og gaver til Lakshmi. Der tændes bål til ære for gudinden, og der udveksles slik og gaver mellem familie og venner.

Diwali er også en tid til åndelig refleksion og fornyelse

 For hinduerne er det en tid til at tilbede guden Vishnu, som menes at have bragt lyset tilbage i verden efter at have besejret dæmonkongen Ravana. Sikherne fejrer Diwali som deres sjette guru, Guru Hargobind, der vendte tilbage fra fangenskab. Og for Jains markerer Diwali begyndelsen af det nye år og lyset fra mahavira, deres i årenes løb er Diwali blevet mere og mere kommercialiseret. I de seneste år er festivalen blevet en undskyldning for overdrevent forbrug og festligheder uden at tage hensyn til dens religiøse eller åndelige betydning. Dermed ikke sagt, at Diwali ikke skal nydes – festivalen er trods alt en tid til glæde og fest. Men lad os ikke glemme den dybere betydning bag denne vediske festival, og lad os være opmærksomme på de åndelige påvirkninger, der er på spil i denne tid.

Diwali er blevet en stadig mere kommercialiseret begivenhed i de seneste år. I nogle dele af verden er festivalen blevet en undskyldning for overdrevent forbrug og festligheder uden at tage hensyn til dens religiøse eller åndelige betydning. Dermed ikke sagt, at Diwali ikke skal nydes – festivalen er trods alt en tid til glæde og fest. Men lad os ikke glemme den dybere betydning bag denne vediske festival, og lad os være opmærksomme på de åndelige påvirkninger, der er på spil i denne tid.