Diverse

Fem ting der er gode at have styr på, inden du springer ud som iværksætter

Det kan være skræmmende at kaste sig ud i at være iværksætter, først og fremmest fordi man ikke kan vide sig sikker på, om ens virksomhed går hen og bliver en succes. Som nyligt udsprunget iværksætter består usikkerheden også i, at man ikke ved, hvor mange penge man kommer til at tjene de næste par måneder, og det er de færreste, der ikke har udgifter, der skal betales. Som nyligt udsprunget iværksætter er der flere ting, man skal være opmærksom på, herunder har vi forsøgt at opsummere nogle af de vigtigste punkter. 

Punkt 1: Varemærkeregistrering

Varemærkeregistrering er en måde at beskytte din virksomheds unikke kendetegn på. Hvad enten det er et logo, et slogan eller ord, du gerne vil have eneret på at bruge, så er det vigtigt at huske at varemærkeregistrere virksomheden. Dermed er du sikret mod plagiat fra konkurrende virksomheder.

Punkt 2: Patent

Hvis din virksomhed har udviklet et unikt produkt, så er der stor sandsynlighed for at andre virksomheder vil forsøge at kopiere dit produkt, så de også kan få en bid af kagen. Hvis din opfindelse endnu ikke findes på markedet, så kan virksomheden oftest ikke nøjes med en varemærkeregistrering. Det er derfor værd at undersøge, om opfindelsen kan patentbeskyttes, så konkurrende virksomheder ikke har mulighed for at høste succes af din opfindelse.

Punkt 3: Forretningsplan

Når man springer ud som iværksætter, så går man fra idé til handling. De fleste nyudklækkede iværksættere bliver overrasket over, hvor stort et spring det faktisk er. Derfor er det enormt vigtigt med en forretningsplan, som kan skabe overblik over processen.

Punkt 4: Virksomhedsform

Inden du stifter virksomheden er det værd at tjekke op på, hvilken virksomhedsform du ønsker at anlægge. Der er fordele og ulemper forbundet med hver af de forskellige virksomhedsforme, hvorfor det er en god idé at have styr på på forhånd.

Punkt 5: Få tildelt et CVR-nummer

Et CVR-nummer er nødvendigt for at kunne drive virksomhed i Danmark. Du får tildelt et CVR-nummer, når du registrerer din virksomhed på Virk.dk.