Diverse

Alt om varmepumper 

Hvordan fungerer en varmepumpe egentlig? Og hvordan varmer du dit hjem opDer er masser at lære om varme, energi og varmepumper, og med den rette ekspertise kan du finde den varmepumpe, der bedste egner sig til dit hjem. Der kan være gode penge at spare ved at investere i den rette varmepumpe, så læs videre og lær meget mere.  

Varme er en pudsig størrelse. Den bevæger sig altid derhen, hvor der er mindst af den, fordi den gerne vil udligne forskellen. Medmindre man kan kontrollere varmen og holde på den, så kan vi ikke undgå det. Det er en universel lov. Har du tænkt over, hvor varmen i dit hjem kommer fra? Og hvordan det kan være, dit hjem måske ikke holder så godt på varmen, som du havde håbet?  

Så er det måske på tide at investere i en varmepumpe. Varmepumper er en teknologi, der udnytter varmen fra omgivelserne og samler den et andet sted enten gennem luft eller vand. På samme måde som et køleskab trækker varmen ud af et lukket rum og samler det bagpå, sådan fungerer varmepumpen også bare med modsat fortegn. Den trækker simpelthen varmen ud af enten jord eller luft for at sende den rundt i dit hjem enten gennem vand i rørene eller luft.  

Alle slags varmepumper til dig 

Der er masser af varmepumper på markedet i dag, og alle sammen har fordele og ulemper ved sig. En klassiker inden for varmepumper, er den såkaldte væske-til-vand varmepumpe. Den trækker varmen ud af jorden udenfor og omsætter den til vandvarme inden for. Så fungerer det lidt som helt fjernvarme bortset fra, at der intet fjernt er ved denne varme. 

En luft-til-vand varmepumpe fungerer lidt på sammen måde, den trækker bare energien ud af luften i stedet for jorden. Denne type varmepumpe er mindre end den anden og derfor ideel for boliger med knap så meget plads. 

En sidste varmepumpe er den, der overfører energi fra luft til luft. En luft-til-luft varmepumpe er smart fordi den fungerer begge veje, det vil sige, at den kan trække energi ud af luften inden for også. Det betyder, at den er lige så ideel om sommeren, som den er om vinteren, og den er særligt populær blandt sommerhusejere af den grund. Her finder du en udførlig guide til, hvilken varmepumpe der er bedst for dit hjem.  

Sæt den det rette sted 

Det er ingen hemmelighed, at varmepumper støjer lidt, når man tænder for dem. Den er ikke den lydløse løsning. Du kan ikke undgå støj med en varmepumpe, uanset hvilken slags du vælger, så derfor kan du allerede nu overveje, hvor den skal stå. Det anbefales, at du sætter den så langt fra soveværelset som muligt, så det ikke forstyrrer nattesøvnen.  

Hvad I får i støj, kan I jo så opveje på pengepungen. Hvis du er vant til at fyre med et oliefyr derhjemme, så kan I spare op imod halvdelen af jeres varmeregning med den rette varmepumpe. I finder sjældent et billigere alternativ end de varmepumper, der er på markedet.